OTIB

Over de

Topcoach van het jaar verkiezing

De OTIB TopCoach van het Jaar verkiezing is het vervolg op de voormalige Praktijkbegeleider van het Jaar verkiezing van Kenteq. Voorheen werd voor de Technische Installatiebranche de erkenning uitgereikt door Kenniscentrum Kenteq voor de 'beste praktijkopleider'. Door de overgang van de wettelijke taken van Kenteq naar SBB is deze blijk van waardering voor een belangrijke doelgroep in de TI-branche verdwenen.

OTIB heeft daarom sinds 2016 deze landelijke erkenning weer opnieuw leven in geblazen en naar de maatstaven van nu ingericht in de landelijke verkiezing van de 'TopCoach van het Jaar'. De criteria voor de TopCoach van het Jaar zijn gebaseerd op een competentiematrix en gekoppeld aan de OTIB programmalijnen Kwaliteit Praktijkscholing en de uitgangspunten van de OTIB TopCoach-programma's.

Genomineerden worden door een deskundige jury naast de vanzelfsprekende vak- en beroepsdeskundigheid vooral beoordeeld op hun professionele grondhouding en hoe zich dat bij ieder afzonderlijk in de praktijk uit.

Bij professionele grondhouding zijn 9 factoren leidend:

  • Is Oprecht betrokken bij de leerlingen
  • Is Empathisch
  • Is Assertief
  • Is een voorbeeld voor de leerling
  • Werkt integer
  • Is veelzijdig
  • Is leergierig
  • Bewaakt grenzen
  • Is Objectief

over de

topcoach van het jaar verkiezing

De nominaties voor TopCoach van het Jaar kunnen worden voorgedragen door leerlingen, werkgevers en collega's. Tijdens de TopStarters en TopVakmanschapsdagen wordt de deelnemers gevraagd wie zij als TopCoach van het Jaar zouden willen nomineren en waarom.

Via deze site kunnen werkgevers en collega's hun ideale kandidaat nomineren. De nominaties voor de verkiezing van TopCoach van het Jaar 2018 zijn inmiddels gesloten. U kunt uw kandidaat voor de verkiezing van TopCoach van het Jaar 2019 aanmelden via bijgaande link: 
Nomineer nu een kandidaat >

Over de

Aanloop naar de verkiezing

De genomineerden zijn na hun nominatie door werkgevers, werknemers en collega's door het Projectteam TopCoach van het Jaar getoetst aan een aantal vooraf opgestelde criteria. Deze criteria zijn geformuleerd op basis van coachend & vakinhoudelijk begeleiden.

Alle genomineerden zijn eerst gebeld en telefonisch geinterviewd.

Vervolgens werden er, na een eerste selectie, bedrijfsbezoeken gepland door medewerkers van het Projectteam.

Daarna is per categorie 1 kandidaat van een MKB bedrijf geselecteerd, 1 kandidaat van een Groot bedrijf en 1 kandidaat van een Opleidingsbedrijf. Elke categorie heeft uiteindelijk drie finalisten. Deze selectie is voorgelegd aan de jury.

Vervolgens kiest de speciale jury op basis van de criteria, de research en de onderbouwingen de TopCoach van het Jaar. Op 7 november 2018 worden er 3 TopCoaches van het Jaar verkozen; een van het MKB bedrijf, een van een groot bedrijf en een van een Opleidingsbedrijf.

De feestelijke uitreiking van de landelijke titel TopCoach van het jaar zal plaatsvinden op 7 november 2018 in het MediaPlaza van de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk onze

VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP PROGRAMMA’S

Contact

Voor vragen over OTIB en producten kunt u contact opnemen met de Servicedesk.

Telefoonnummer0800 - 88 55 885 (kosteloos)
Algemeen0348 - 43 73 75
E-mailadrestopcoach@otib.nl